Oprolpers GX250

Na het roten wordt het vlas verwijderd van het veld. De zelfrijdende oprolpers voorziet de vlasboer van (ronde vlas-) balen. De UNION oprolpers GX250 heeft een capaciteit van 40 balen per uur (of 1.1ha per uur), bindt de baal met 4 touwen in slechts enkele seconden, is gemakkelijk te besturen en bezit een sturende wielbrug.

Tot voor kort kochten wij de perscel in, wat niet eenvoudig in te bouwen was op onze machines. Samen met zusterfirma Cretes, zijn we nauw gaan samenwerken om zelfvoorzienend te zijn als het gaat over de perscel. De nieuwe perscel werd volledig getekend en gebouwd door Cretes. Ze gaat bovendien verder open dan vroeger (tot 2/3 open) waardoor de baal makkelijker wordt uitgevoerd.

Samen met de perscel werd ook het opraapmechanisme, de “pickup”, aangepakt. Net als bij de keerder is die open waardoor eventuele stenen makkelijker blijven liggen (en ze geen schade aanrichten verder in de machine).

In het verleden hebben we ook reeds acties ondernomen om spoorvorming in natte omstandigheden te minimaliseren, de stabiliteit van de machine te verhogen, het comfort van de bestuurder te optimaliseren en zo verder. Het resultaat is dat de pers onmiddellijk op het chassis kan worden gebouwd zonder verdere aanpassingen, en bovendien is er nu een flexibiliteit naar de toekomst toe als het gaat over meedenken met de klant en verdere innovatie.

Binnenkort uw project?
Neem vrijblijvend contact op.

Downloads

 • Kwaliteit &
  flexibiliteit

 • Kwaliteit &
  flexibiliteit

 • Directe
  aanpak

 • Contacteer
  ons voor uw project